En utmaning.
Fem Klassiker.

1 Juni – 31 Augusti

Varmt välkommen! Och starkt jobbat av dig att ta dig an vår utmaning. Nedan finns instruktioner och råd som vi rekommenderar att du tar del av innan du påbörjar ditt långa, svettiga och otroligt underbara äventyr.

Instruktioner

Innan du startar

 • Läs igenom bankartan och instruktionerna noga inför varje lopp.
 • Du kan ta banorna i valfri ordning.
 • Banorna är lagda så att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta men varje runda har några partier där kartan kan komma väl till pass. Ha gärna kartan tillgänglig när du springer/promenerar som stöd om du blir osäker på något vägval.
 • GPX-filer för varje runda finns även under respektive bana. För den som inte har en avancerad löparklocka men ändå vill ha filerna som stöd vill vi tipsa om appen GPX viewer som kostnadsfritt går att ladda ner i App Store.
 • Skulle du vid något ställe råka ta en omväg är det ingen fara så länge du tar dig runt hela rundan.

under loppen

 • Glöm inte att sätt på klockan när du startar och stänga av när du når mål.
 • Var försiktig vid vägövergångar och se upp för såväl bil som cykeltrafik på de få ställen där dessa kan förekomma. Safety First!
 • På några av banorna förekommer det trappor och/eller tekniska partier. Ta det lugnt så att du inte riskerar att ramla. Deltagande sker under eget ansvar.
 • Se till att du fyllt på med vätska och energi innan du ger dig ut och ha gärna med en vattenflaska om det är varmt väder.

Efter loppen

 • Efter att du genomfört utmaningen laddar du ner din digitala pokal här:
  Guld – om du genomfört utmaningen på en dag
  Silver – om du genomfört utmaningen på en vecka
  Brons – om du genomfört utmaningen på en månad
 • Rapportera dina resultat för alla rundorna EFTER att du utfört hela utmaningen. Rapportering måste göras under perioden 1/6–15/10. Observera: Du behöver själv notera dina resultat på ett papper eller i din mobil/app under tiden du genomför de olika rundorna så att du kan rapportera för samtliga rundor när du är helt klar.
 • Medalj levereras via posten inom 2–3 veckor efter rapportering.
 • Resultatlista publiceras på hemsidan i slutet av oktober.
Rapportering

Banor

Karta över Brunnsviken

Eriksberg
8,3 km

En klassiker som går i de gamla varvskvarteren. Science Center, Karlatornet och Älvsborgsbron är några av de landmärken som du kommer att få se på denna vattennära och vackra bana!

Start

Start är på gångbanan vid korsningen Lindholmsallén och Lindholmsplatsen, vid parkeringen mitt emot Pressbyrån Bild 1.

0-3 km

Ta dig i körande riktning så att du har Lindholmsallén på din vänstra sida.

Efter cirka 350 m svänger du av till Götaverksagatan Bild 2 som tar dig ner mot vattnet. Efter ytterligare 350 meter svänger du Bild 3 av mot bron som tar dig till Lindholmspiren.

Du springer rakt fram och svänger höger på andra sidan piren så att du får vattnet på din vänstra sida.
Du tar dig sedan längs vatten cirka 600 meter. På Kunskapsgatan svänger du höger av från vattnet och in mot land.

Efter cirka 300 meter svänger du av till Lindholmsvägen (tar trappan) Bild 4 och efter ytterligare 300 meter kommer du till Miraalén där du svänger vänster och har vattnet på din högra sida.

Du svänger höger in på bron Bild 5 och vänster efter bron så att du har vattnet på din vänstra sida.

3-5 km

Du fortsätter banan längst vattnet. Efter cirka 800 meter kommer du till en väggren där du väljer att följa banan till höger så att du har Vassparken på din vänstra sidan och att du har Eriksbergsparken på din högra sida.

Du kommer sedan fram till en hamn där du tar dig över bron. Över bron svänger du vänster och tar dig parallellt med Monsungatan.

Sväng av höger upp mot parken Bild 6 och sedan höger igen in i parken och sedan vänster in på Gamlebrunnsgatan.

Du håller dig på Gamlebrunnsgatan cirka 200 meter tills det att du svänger av höger in på stig/grusväg. Du följer sedan stigen rakt fram tills du kommit ut ur parken.

6-8,3 km

Du ska springa så att du har parken på din högra sida Bild 7 och Västra Eriksbergsgatan på din vänstra sida. Följ banan i cirka 800 meter.

Du ska sedan ta dig till höger över Monsungatan så att du får Östra Eriksbergsgatan på din vänstra sida. Fortsätt längs banan med Östra Eriksbergsgatan vid din vänstra sida cirka 1 km. Du ska nu ta dig genom rondellen så att du har Barken Storegrunds Gata vid din vänstra sida

Efter cirka 200 meter kommer du till vattnet och fortsätter banan på Västra Sannergårdskajen med vattnet på din högra sida. Du fortsätter banan rakt farm över vägen vid rondellen. Du är nu tillbaka på Lindholmsallén där du går i mål Bild 8.

observera!

Var lite extra försiktig vid vägövergångar och se upp för såväl bil-som cyckeltrafik.

Tips!

Njut av en runda i gamla varvstrakter. Du kommer få se bygget av Karlatornet, Eriksbergskranen, Älvsborgsbron och Science center.

Karta över Kungsholmen

Majorna
8,7 km

Upplev de pitorieska kvarteren i Majorna. En härlig blandning av vatten och stadspuls. Ett hett tips är att ta dig tid att hälsa på Bengans skivbutik som är en riktig Göteborgsklassiker.

Start

Du startar på Mariaplan utanför Mariaplans bokhandel Bild 1.

0-3 km

Ta dig i riktningen så att du har Slottsskoggsgatan på din högra sida i cirka 350 meter och ta dig rakt igenom rondellen.

Du fortsätter nu på Ekdalsgatan cirka 1 km fram till Djurgårdsplatsen. Efter 7/eleven och Shell svänger du höger in på Oljekvarnsgatan där du redan efter 60 meter ska svänga av den andra gångbanan till vänster så att du har Banggatan på din högersida.

Du fortsätter sedan längs med Banggatan fram till Stigbergstorget där du svänger av vänster till gatan Stigbergstorget. Ta dig över till Bengans skivbutik Bild 2. Efter bara 60 meter svänger du av höger så du får parken på din vänstra sida.

Ta dig cirka 30 meter tills det att du svänger in genom parken mot Sjömanstorget och över Oscarsleden. Ta den provisoriska trappan ut mot bron Bild 3 Bild 4

3-6 km

Ta nu sikte mot Älvsborgsbron. Du fortsätter rakt fram och har vattnet på din högra sida cirka 1 km Bild 5. Du svänger sedan av höger mot vattnet så att du har Adolf Edelsvärds gata på din högra sida.

Du fortsätter sedan längs banan och efter 200 meter tar du dig över Adolf Edelsvärds Gata. Du har nu vattnet på din högra sida och vägen på din vänstra. Du fortsätter följa bananan under Älvsborgsbron Bild 6.

Du har sedan vattnet på din högra sida och Officersparken på din vänstra sida. Efter 500 meter svänger du bort från vattnet och följer parken så att du fortsatt har den på din vänstra sida. Du följer nu Örlogsvägen tills den tar slut och följer sedan Örnfeltsvägen fortsatt med parken på din vänstra sida.

7-8,7 km

Du fortsätter till Hästerviksvägen som du sedan svänger vänster och följer cirka 200 meter innan det att du svänger av vänster på Rengatan och direkt till höger ut på gångbanan så du har vägen på din högra sida.

Du följer sedan banan fram till spårvagnsspåren där du svänger av vänster. Du följer sedan banan fram till ett vägskäl och väljer då vänster väg så att du har parken på din högra sida. Fortsätt sedan rakt fram.

Uppmärksamma att du efter 8.2 km ska svänga till höger och ta dig över vägarna. På andra sidan vägen svänger du direkt mot vänster och fortsätter rakt fram till Mariaplan som är mål Bild 7.

observera!

Var extra varsam för bilar och vänta alltid på grönt innan du passerar övergångsställen. Ta det lugnt när vid passagen vid trappan.

Tips!

Runt Majorna finns det oändligt med små mysiga stopp att ta för den som behöver energipåfyllning eller vila. Ett hett tips är att även ta dig tid att hälsa på Bengans skivbutik som är en riktig göteborgsklassiker.

Karta över Djurgården

City
9,7 km

Central och charmig runda som visar upp flera av stadens kändaste landmärken såsom Ullevi*2, Liseberg och Scandinavium.

Start

Du startar vid skylten in till Trädgårdsföreningen Bild 1.

0-3 km

Den första km tar du dig genom parken. Vänligen kolla kartan för bäst se vilka vägar som du ska ta genom parken.

Fortsätt upp mot parkens kortsida och ta dig ut mot Slussgatan. Du ska sedan svänga höger ut från parken och ha parken på din högra sida och Slussgatan på din vänstra sida.

Du följer sedan banan över Skånegatan fram till Ullevi. Du tar dig runt Ullevi och svänger ner mot höger så du har Ullevi på din högra sida och vattnet på din vänstra sida.

Du följer sedan vägen fram till Örgrytevägen där du svänger höger bort från vattnet. Runda Svenska mässan och Gothia Towers. Du följer sedan banan och håller till höger så att du får skånegatan på din vänstra sida.

3-6 km

Du fortsätter banan med Skånegatan på din västra sida och har nu Scandinavium på din högra sida.

Fram vid Valhallagatan ska du svänga vänster över vägen Bild 2 och sedan direkt till höger så längs med Sten Sturegatan. Du fortsätter banan fram cirka 500 meter Bild 3 och svänger sedan av vänster och följ cyckel/gångvägen (Exercisheden) Bild 4.

Fortsätt banan rakt fram hela vägen till Hagaparken. Du har nu hagaparken på din högra sida och Vasagatan på din vänstra sida.

Vid slutet av hagaparken tar du dig över Sprängkullsgatan och svänger vänster så att du har ekonomiska biblioteket på din vänstra sida. Fortsätt banan rakt fram.

6-9,7 KM

Du följer banan och efter cirka 1 km håller till höger så att du får Linnégatan på din vänstra sida. Du fortsätter sedan banan rakt fram, håller höger in på Landsvägsgatan Bild 5 och fram till Haga nygatan där du svänger av till höger.

Du följer sedan Haga nygatan hela vägen fram till parken där du svänger av vänster. Du har nu Sprängkullsgatan och Hagaparken på din högra sida. Spring över Södra Allégatan och sväng vänster.

'Du har nu Södra Allégatan på din vänstra sida och Norra Allégatan på din högra sida. Efter cirka 400 meter svänger du av höger så att du har järnvägsgatan på din vänstra sida. Fortsätt rakt fram och över vattnet. Direkt över vattnet vid rondellen svänger du av höger på Rosenlundsgatan.

Du följer Rosenlundsgatan fram till det att du svänger av höger på bron som tar dig till Kungsparken. Sista kilometern på bana är i parken. Du ska springa in i parken och ha Nya Allen på din högra sida de första 300 metrarna. Sedan svänger du av vänster mot vattnet på Maj Kullenbergs Gångväg som du följer över Raoul Wallenbergs Gata mot Stora Teatern.

Du har nu vattnet på din vänstra sida. Du tar dig slutligen runt Stora teatern och du är i mål Bild 6.

Observera!

Denna bana innehåller flera vägövergångar där du behöver vara observant på bil och cyckeltrafik

Tips

Cityrundan har det mesta! Upplev sevärdheter som Trädgårdsföreningen, Ullevi*2, Liseberg, Scandinavium, Heden, Linnegatan, Haga samt kanalen.

Karta över Södermalm

Änggården
7,6 km

Ta dig genom Botaniska trädgården upp till Änggården och ner till Slottskogen. Massa härlig natur och en mäktig utsikt från berget.

Start

Du startar innanför entrén till Botaniska trädgården Bild 1.

0-4 km

De första kilomtern är i Botaniska trädgården. Vänligen kolla kartan för att se vilken väg du ska ta. Du tar dig sedan ut från i Botaniska trädgården, genom grinden och upp i Änggårdsbergen Bild 2.

Ta dig hela vägen upp till toppen av Änggårdsbergen Bild 3 och följ sedan kartan ner till Änggården. Du svänger du höger och följer sedan banan rakt fram genom parken så att du kommer ut på Hejderidaregatan.

Du tar dig cirka 100 meter på Gejderidaregatan och svänger sedan höger så att du har Dag Hammarskjöldsleden på din vänstra sida. Efter ytterligare 200 meter tar du dig över Dag Hammarskjöldsleden till Margretebergsgatan Bild 4.

4-7,6 km

Du följer Margretebergsgatan så att du har den på din vänstra sida och svänger höger in på Vedbacken. Du följer Vedbaken över Säldammsbacken och in på Plantskolevägen som du följer till den tar slut och då svänger du höger upp på Hålekärrsbacken.

Du följer Hålekärssbacken till den vägen tar slut och svänger då höger igen in på Björngårdsvägen. Du har nu en liten damm på din vänstra sida.

Du fortsätter på Björngårdsvägen och svänger sedan av vänster på Slottsskogspromenaden. Redan efter 20 meter svänger du höger in på A O Elliots Väg men säger av direkt till vänster på Fågeldammsvägen.

Du följer sedan Fågeldammsvägen fram till Änggårdens gångbro som går över Dag Hammarskjöldsleden. Över bron Bild 5, ner  och under bron tillbaka till startplatsen som också är mål Bild 6.

Observera!

Banan innehåller mindre stigar och tekniska partier. Ta det lite försiktigt, särskilt vid blött väder.

Tips!

En riktig naturupplevelse. Njut av härlig natur och utsikt från bergen på rundan som tar dig genom Botaniska trädgården upp i Änggårdsbergen och ner till Slottskogen. Du kommer inte bli besviken!

Karta över Årstaviken

Delsjön
9,8 km

En riktig Göteborgsklassiker i fantastisk naturskön miljö. Start och mål är vid badplatsen - passa på att ta ett dopp!

Start

Starten är precis vid badplatsen Bild 1.

0-4 km

Du tar dig cirka 100 meter från badplatsen och svänger in höger på Norra Sjöslingan som du sedan följer i 1.5 km.

Du svänger sedan höger in mot Kapten Bertislssons Väg. Vid vägskälet svänger du höger och fortsätter på Kapten Bertislssons Väg cirka 2.5 km.

4-9,8 km

Därefter svänger du höger in på Kindbeviksvägen som du följer fram till det att du kommer till ett vägskäl där du ska göra en snäv sväng till vänster in på Delsjönässtigen.

Du följer Delsjönässtigen rakt fram som sedan övergår till Södra Sjöslingan. Du följer sedan Södra Sjöslingan över bron Bild 2 och in på Västra Sjöslingan som tar dig hela vägen tillbaka till stranden och in i mål Bild 3.

observera!

Denna banan går på grus/skogsstig så kan vara lerigt vid händelse av regn.

Tips!

Njut av en fantastisk natur på denna Göteborgsklassiker. Start och mål ligger behändigt precis vid badplatsen så passa på att svalka dig med ett dopp!

Vanliga frågor

Vad gäller för guld, silver och brons?
Var startar rundorna?
Blir jag diskvalificerad om jag tar fel väg?
Hur gör jag för att registrera mina tider?
Hur anmäler man ett lag?
När får jag min medalj?
Hur gör jag för att vara med och tävla om priser?
Har ni företagspaket?
Kan jag genomföra utmaningen med barnvagn?
To top of page